ztk-du.hr

Najbolji film 17. DORF-a je “Uspon i pad SFT” iz Dubrovnika!

Dubrovački audiovizualni kolektiv SFT je oduševio žiri na 17. Festivalu DORF u Vinkovcima, te su za dokumentarni film “Uspon i pad SFT-a” u režiji Rele Petric 20. kolovoza osvojili nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji!

Žiri cijenjenih umjetnika u sastavu Magda Mas, Dubravko Mataković i Domagoj Ivanković duhovito su obrazložili svoju odluku: “Uspon i pad SFT-a odlično je dokumentirana introspektivna priča o perspektivnom dubrovačkom sastavu. Film je cjelokupno sadržajan, humorističan i konceptualno-tehnički dobro izveden. Nema minute viška materijala u filmu, cijelom svojom dužinom teče i drži gledatelja zainteresiranim. Ističe se odličan pristup montaži, koja je zasigurno jedan od najvećih aduta ovog filma. Montažni postupci su ti koji cijelu priču drže na okupu na zabavan način. Koncept dramaturgije u filmu odgovara estetici glazbe koju bend stvara i to ga čini šarmantnim. Osim što su zaslužili ovu nagradu, zaslužili su nastup na Eurosongu, i više od 300 kn (40.62 eur)“

Film, scenarij i cjelokupni koncept je nastao tijekom kreativnih radionica u ljeto 2022. godine koje su članovi banda i glumci Melko Dragojević, Dario Gverović, Mislav Stanković i Matia Pijević pohodili pod vodstvom dramaturga Ivana Penovića i Marina Lisjaka na inicijativu Marka Mijatovića. Cjelokupnu produkciju su podržali Art radionica Lazareti i Audiovizualni centar Dubrovnik u sklopu godišnjih programa naslonjenih na Zajednicu tehničke kulture, Grad Dubrovnik te Ministarstvo kulture i medija RH.

Skip to content