ztk-du.hr

Pozivamo sve zainteresirane da nam se za vikend pridruže na simpoziju STEM Hrvatska u Centru za mlade Dubrovnik

Simpozij ‘STEM Hrvatska’ održat će se u subotu 6. svibnja i nedjelju 7. svibnja od 10 do 14:30 sati u Centru za mlade Dubrovnik. Program oba dana sastoji se od brainstorming sesija (10:00-11:30), ciklusa predavanja (11:30-12:30) i okruglih stolova (13:30-14:30). Cilj simpozija je da se stvori okruženje za razmjenu dobrih praksi STEM popularizacije, inter i transsektorske suradnje, primjene i integracije. U fokus će se staviti metode, prakse i organizacijski razvoj, a mapirat će se STEM ekosustav i trendovi u RH čime bi se stvorio bitan temelj za daljnji razvoj na nacionalnoj razini. Dodatna podtema će biti ‘Održivo upravljanje organizacija u STEM-u, modeli održivog (samo)financiranja, modeli i metodologije suradnje s akademijom i industrijom’.

Predavači na simpoziju su:

  • Ante Medić – izvršni direktor startupa za razvoj elektronike Pulsar Laboratories i jedan od izumitelja Solderixa (novi zabavni sustav za jednostavnu izradu elektromehaničkih prototipa)
  • Roberto Vdović – predsjednik udruge Fablab Hrvatska i organizator Maker Faire-a Zagreb
  • Zrinka Valetić – voditeljica pripreme i provedbe projekata u udruzi Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija
  • Deborah Hustić – suosnivačica Udruge za razvoj „uradi sam“ kulture, Radiona
  • Vedran Kocijan – jedan od organizatora fightbotics, prve studentske borbe robota u Hrvatskoj

Simpozij STEM Hrvatska organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i UR Institut u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik.

Skip to content