ztk-du.hr

Najava predavanja “Djeca i roditelji u virtualnom svijetu. Komunikacijski izazovi i sigurnost digitalne generacije” i prezentacije edukativne aplikacije roditeljske zaštite

“Djeca i roditelji u virtualnom svijetu. Komunikacijski izazovi i sigurnost digitalne generacije” naziv je predavanja koje će održati prof.dr.sc. Danijel Labaš ovu subotu 6.11. U 19 sati u dvorani Studentskog doma u Dubrovniku. Nakon predavanja profesora Labaša, gđa. Lea Perić predstavit će edukativnu aplikaciju roditeljske zaštite Xoink. Ovo predavanje i prezentacija namijenjeni su roditeljima osnovnoškolaca.

Broj mjesta za predavanje i prezentaciju je ograničen, a prijave su obavezne putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/WeETqorKoXeGzBGJ6

Na predavanje i prezentaciju je obavezno donijeti maske sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ukratko o predavanju: “Djeca i roditelji u virtualnom svijetu. Komunikacijski izazovi i sigurnost digitalne generacije.”

Život u digitalno doba donio je ubrzani razvoj različitih medija koje koristimo u različitim prigodama – na poslu, u slobodno vrijeme, a sve češće i u odgojno-obrazovnom procesu. U današnje vrijeme virtualni svijet djeci, mladima i obiteljima donosi više prednosti, ali i nove izazove i određene rizike te stoga pred nas postavlja i neka nova pitanja. Tako se u mnogim istraživanjima pitamo: jesu li digitalni mediji promijenili našu komunikaciju u svakodnevici? Koja je uloga međuljudske komunikacije u obitelji? Koliko su djeca i mladi danas izloženi medijima i kakve su njihove navike korištenja digitalnih medija? Znaju li roditelji koje izazove sa sobom donose društvene mreže i kanali poput Facebooka, Instagrama, TikToka i YouTubea? Jesu li mediji doista na putu da u odgoju zamijene obitelj, a u obrazovanju školu? Jesu li oni „škola budućnosti”? Kako odgajati i obrazovati u svijetu medija i za svijet medija? O tome što je obiteljima donio život u digitalno doba i o izazovima virtualne komunikacije za djecu i roditelje govori prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Nakon predavanja, kroz 30 minuta naša sugrađanka gđa. Lea Perić predstavit ce prvu edukativnu aplikaciju roditeljske zaštite Xoink (www.xoink.app) te pokazati kako se ona koristi.

Predavanje i prezentacija se održavaju u sklopu projekta (e)odrastanje – izazovi i mogućnosti, koje provodi Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dječjim vrtićima Dubrovnik. Projekt je sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu i putem javnog poziva za sufinanciranje projekata na temu medijske pismenosti od Agencije za elektroničke medije.

Skip to content