ztk-du.hr

Idući tjedan počinju radionice Open Source informatika te Web programiranje

Ciklus od tri radionice “Open source informatika” održat će se tri ponedjeljka za redom: 21. i 28. studenog te 5. prosinca u 18 sati na Sveučilištu u Dubrovniku (Ćira Carića 4). Polaznici će naučiti o instalaciji i korištenju Linux operacijskih sustava te će učiti koristiti slobodne i open-source uredske aplikacije za obradu teksta i tablične izračune.

Radionice “Uvod u web programiranje“ održat će se 25. studenog  u 16 sati i 26. studenog u 9 sati na Sveučilištu u Dubrovniku (Ćira Carića 4). Polaznici će naučiti osnove web programiranja, te kako mogu napraviti jednostavne web stranice.

Obje radionice su namijenjene prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali zainteresirani su dobrodošli. Na radionice se potrebno prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/prijava/.

Radionice Open source informatika i Web programiranje održavaju se u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. To je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Skip to content