ztk-du.hr

Započela peta Liga programiranja za osnovne škole

U organizaciji Informatičkog kluba Futura u utorak 8. studenog u Centru za mlade Dubrovnik održana je prva radionica iz petog ciklusa Lige programiranja za osnovne škole. Učenici osnovnih škola Ivan Gundulić, Marin Držić, Montovjerna i Mokošica upoznali su se s programskim jezikom Python, osnovnim tipovima podataka, aritmetičkim operatorima i izrazima, relacijskim i logičkim operatorima, unosom i ispisom podataka, osnovnim programskim strukturama i donošenjem odluka u programima (grananja). Do proljeća će se izmjenjivati radionice i kola Lige, tako da će se na kraju i ove Lige programiranja proglasiti i nagraditi najbolji programeri među učenicima osnovnih škola u dvije kategorije: učenici 5./6. razreda i učenici 7./8. razreda.

Materijali s primjerima i rješenim zadacima s prve radionice su dostupni na stranicama radionice: http://www.futura.com.hr/liga-programiranja-u-pythonu-2023-2024/.

Liga programiranja u Pythonu nastavlja se za dva utorka (21.11.2023.), kada je na rasporedu prvo kolo 5. Lige programiranja za osnovne škole.

Informatički klub Futura projekt realizira u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te Sveučilištem u Dubrovniku.

Skip to content