ztk-du.hr

STEM ljeto u CMD-u se nastavlja s radionicama izrade elektro makete

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik se nastavlja u četvrtak 11. kolovoza s radionicama izrade elektro makete koje će održati Informatčki klub Futura u sklopu svog projekta Elektro radionice koji je sufinanciran kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu. Radionice su namijenjene za mlade od 13 do 30 godina, a s njima će se obilježiti i Međunarodni dan mladih.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.ztk-du.hr/stem-ljeto-cmd/

Radionice u trajanju 90 minuta će se održati u sljedećim terminima:

  • Radionice izrade elektro makete – četvrtak 11.08. u 09:00
  • Radionice izrade elektro makete – četvrtak 11.08. u 11:00

Na radionici izrade elektro makete polaznicima će se prvo kroz par videa prikazati proizvodnja električne struje u elektranama i kako ona dolazi do naših kuća. Nakon toga će im se prikazati kako zapravo izgleda kućni razvod struje, kako se dijeli i koje zaštite koristimo, te sve varijacije na temu. Shema kućne instalacije i kako se ista čita. Zatim će u praktičnom dijelu radionice polaznii sastavljati elektro maketu od drvene podloge, glavne razvodne kutije, 4 osigurača, fidove sklopke, 4 razvodne kutije, 9 m kabela, utikača, rasvjetnog tijela s grlom, sijalice, 2 spojnice, 3 nadžbukne kutije, 2 slijepa poklopca, 2 prekidača, utičnica i 2 m kanalice.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama udrugama tehničke kulture u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik na adresi Obala pape Ivana Pavla II 44a.

Skip to content