ztk-du.hr

Održano studijsko putovanju u Linz i sudjelovanje na Ars Electronica Festivalu 2022 u sklopu Du STEM projekta

Od 6. do 10. rujna smo bili na studijskom putovanju u Linzu, Austrija u sklopu Du STEM projekta. Na studijskom putovanju smo sudjelovali na Ars Electronica Festivalu 2022.

Predstavnici nositelja projekta Du STEM Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, te partnerskih udruga Univerzalni istraživački institut UR, Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i suradnika Maritimo Recycling su kroz tih par dana festivala vidjeli mnoge primjere dobre prakse, razna znanstvena i umjetnička djela i modernih tehnologija, od kojih se dio može primjeniti i u našoj sredini. Posjetili su Ars Electronica centar i Future Labs, te Johannes Kepler University u čijem kampusu je bila većina programa festivala, od izložbi, radionica, predstava, koncerata do predstavljanja instalacija i udruga u parku.

Studijsko putovanje u Linz na Ars Electronica festival je realizirano u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content