ztk-du.hr

Gabrijel Burđelez i Ivica Bilić vratili se s broncama s 27. Državnog natjecanja brodomaketara

S 27. Državnog natjecanja brodomaketara, koje se održalo po NAVIGA pravilima, dubrovački juniori vratili su se s ukupno 4 bronce za njihove makete. Gabrijel Burđelez osvojio je bronce za gliser i ribarski brod, a Ivica Bilić bronce za dva glisera. Gabrijel i Ivica dugogodišnji su polaznici radionica brodomaketarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomaketarstva na Batali.

Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva je bio voditelj Centra brodomaketarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić.

Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica, a prema NAVIGA pravilima mogu se natjecati brodomaketari sa svim brodovima.

Sve natjecateljske makete brodica i brodova mogu se pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova „Rijeka 2022“ koja je od 11. do  20. listopada otvorena za javnost u edukacijsko-izložbenom prostoru  Kuća Brodova u Rijeci.

Organizatori natjecanja i izložbe su Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je suorganizator. Manifestaciju financijski podupiru Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Skip to content