ztk-du.hr

Glazbeni skup u Dubrovniku prvi vikend u studenom

Ovogodišnji „Glazbeni Skup“ drugo je izdanje konferencije posvećene poticanju razvoja talenta i stvaralaštva u modernoj glazbi. Time ujedno i završava dvomjesečni ciklus radionica audio produkcije s osvrtom na video, kojeg je u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik vodio Haris Čustović.

Ova konferencija okuplja glazbenike, tekstopisce, producente i ostale stručnjake iz industrije kako bi razmjenom znanja i iskustava otvorili nove prilike za kreativnost i inovacije. U subotu 2. studenog na Sveučilištu u Dubrovniku i u nedjelju 3. studenog  u Centru za mlade, djecu i obitelj Dubrovnik održat će se predavanja, radionice i panel diskusije s cijenjenim stručnjacima koji će podijeliti svoja iskustva o uspjehu, izazovima u industriji, tehnologiji i kreativnim procesima, pružajući uvid u profesionalni razvoj i upravljanje karijerom.

Cilj konferencije nije samo godišnje okupljanje, već i osnaživanje etabliranih i budućih glazbenih profesionalaca, s naglaskom na poticanje kvalitetnog stvaralaštva u ovom dijelu Europe.

PROGRAM:

Subota 2.11. (na Sveučilištu u Dubrovniku):

12:00 – „Ostati Inspiriran: Mentalno zdravlje kao ključ uspjeha u glazbenoj industriji“ (Hrvoje Marković, Dario Kulišić, Suada Salčić, Haris Čustović)

Profesionalni psiholozi govorit će o tome zašto glazbenici imaju tri puta veće šanse za psihološke poteškoće u usporedbi s općom populacijom. Raspravljat će o važnosti bavljenja glazbom iz pravih razloga, te kako se nositi s pritiscima i stresom industrije kako bi ostali motivirani i uspješni.

13:30 – „Glazba bez granica: izazovi i put do uspjeha glazbenika daleko od urbanih centara“ (HDS/ZAMP, Dancing Bear/Warner Music, Slobodan Nano Vlašić, Žarko Dragojević, Haris Čustović)

Panel će se baviti izazovima glazbenika u ruralnim područjima, poput ograničenih mogućnosti za umrežavanje i manje publike. Raspravit će se kako digitalna prisutnost, lokalna zajednica i DIY pristup mogu pomoći, kao i važnost nastupa u većim gradovima i programima potpore za glazbenike izvan urbanih sredina.

15:00 – “Rebels With a Course” predavanje

Profesor Matej Dimlić, dugogodišnji voditelj prve, svjetski poznate magistarske katedre Audio Produkcije na Sveučilištu Westminster u Londonu, (2000 – 2023) će iznijeti svoja razmišljanja o budućnosti kreativnog obrazovanja u Velikoj Britaniji i inozemstvu, te govoriti o počecima i izazovima i o kontinuiranom globalnom uspjehu svojih diplomanata (koji uključuju dobitnike BAFTA, Grammy-ja i Oscara) i koji već više od dva desetljeća doprinose oblikovanju glazbene i audiovizualne industriju.

16:00 – „Od ideje do globalnog uspjeha: DIY produkcija i promocija iz udaljenih sredina“ (Matej Dimlić, Orhan Maslo, Ivica Simatović, Haris Čustović)

Panel istražuje kako glazbenici iz manjih sredina, bez velikih budžeta i studija, mogu ostvariti projekte i doprijeti do šire publike. Razmatrat će se DIY produkcija i kako digitalni alati i društvene mreže omogućuju lokalnim umjetnicima međunarodni uspjeh te kako izolacija može potaknuti kreativnost.

22:00 – Showcase event u klubu Lazareti

Predstavljanje glazbenika / DJ-eva i njihove glazbe

Nedjelja 3.11. (u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik):

14:00-18:00 – radionica audio produkcije koja uključuje neke od sudionika konferencije gdje će se koristiti Ableton live za demonstraciju praktičnog rada u studiju.

„Glazbeni skup“ organiziraju udruge AVAL i Kino video klub Dubrovnik u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, kao završni dio ciklusa radionica audio produkcije financiranih kroz program javnih potreba Grada Dubrovnika za 2024. godinu.

Skip to content