ztk-du.hr

Radionice brodomodelarstva održane i na Hvaru

Na međunarodnom festivalu tradicijskih brodova, mora i mornara „Dani u Vali“, koji se održao od 19. do 22. rujna u starom Gradu na Hvaru, Mladen Mitić iz Modelarskog instituta Nave Dumins održao je radionice brodomodelarstva.

Polaznici radionica izrađivali su makete brodova poput kajaka, primorske barke, pasare i remorkera. Prvo su lijepili dijelove izrađene od šperploče, a zatim i dijelove od papira, koje su na kraju ukrašavali po svojim idejama.

Grad Dubrovnik bio je posebni gost ovogodišnjih Dana u Vali. Posebna festivalska atrakcija bila je uplovljavanje replike povijesnog broda, dubrovačke Karake u starogradsku luku.

Na ovogodišnjim Danima u Vali sudjelovala je impresivna flota tradicijskih barki s područja cijelog Jadrana. Oko 60 tradicijskih plovila pristiglo je u organizaciji udruga koje se bave očuvanjem hrvatske pomorske baštine, a njima su se pridružila i slična plovila iz Nizozemske i Crne Gore. Tradicijske barke i ljudi koji o njima skrbe, doplovili su s cijelog Jadrana kako bi u Starom Gradu predstavili svoju maritimnu i kulturnu baštinu, tradicijske zanate, kulinarska, ribarska, brodograditeljska i nautička umijeća.

Festival su organizirali GradStariGrad, Udruga za promicanje hrvatske maritimne baštine Cronaves”  i Turistička zajednica Staroga Grada.

Skip to content