ztk-du.hr

ZTK GD i ZTK DNŽ sudjelovale u Edukativnoj muzejskoj akciji “Muzeji i STEAM?!”

U sklopu 29. Edukativne muzejske akcije (EMA-e) čija je ovogodišnja tema bila “Muzeji i STEAM?!”, tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica, u suradnji s višom kustosicom pedagoginjom Dubravkom Tullio i višom kustosicom Anom Čučević održao je radionicu pod nazivom Muzejski predmeti i nove tehnologije.

Učenicima 3. a razreda Osnovne škole Marina Držića predstavljen je način rada 3D printera, kao i 3D modeliranja i 3D skeniranja, a na poklon su dobili privjeske sredozmene medvjedice i zvijezde (isprintane na 3D printeru), koje su oslikavali po želji.

Nove tehnologije daju mogućnost zamjenskog muzejskog doživljaja i muzejskih predmeta bez da ih se fizički iznese iz sigurnih uvjeta te da ih se pokaže široj javnosti. Digitalna transformacija i nova postignuća u razvoju tehnologije svakako su muzejska budućnost koja će poboljšati i olakšati razumijevanje bioraznolikosti, modeliranje ekosustava te dokumentiranje i očuvanje kulturne i prirodne baštine.

Skip to content