ztk-du.hr

Započeo projekt Eco & Blue STEM

Zajednica tehničke kulture Rijeka zajedno s partnerima (Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Centrom tehničke izvrsnosti Tesla, Savezom inovatora PGŽ, Institutom Ruđer Bošković, Agronomskim fakultetom, OŠ Vladimira Nazora Ploče, Gradom Ploče i Općinom Gradac, uz potporu suradničkih institucija OŠ Vladimir Gortan i OŠ Nikola Tesla iz Rijeke te Zaklade za poticanje inovacija i novih tehnologija „Inovacijski laboratorij“) do 10. kolovoza 2024. provodit će projekt Eco & Blue STEM. Projektom se omogućava stvaranje mreže podrške za jačanje kapaciteta udruga za popularizaciju znanosti istraživanja mora među mladima i općom populacijom uz primjenu prirodoznanstvenog pristupa, praktičnih vježbi i multimedijskih sadržaja.

U sklopu projekta organizirat će se i provesti mnogobrojne aktivnosti, poput posjeta STEM centrima, izrada STEM vodiča, ljetna škola za mentore na projektu i sl. Osim toga, organizirat će se i trajne postave inovativnih, interaktivnih sadržaja sa svrhom popularizacije STEM-a i provedbe pilot grupa za krajnje korisnike kao i jednodnevne i višednevne lokalne radionice sa svrhom popularizacije STEM-a.

Projekt Eco & Blue STEM provodi Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji s partnerima Ukupna vrijednost projekta je 2.066.174,71 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 30.936,93 HRK.

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Rijeka.
Više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr

Skip to content