ztk-du.hr

Započeo ciklus radionica „Kako sačuvati planet Zemlju“

Stručna suradnica Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika, Dinka Lale, inače poslijedoktorandica na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku započela je ciklus radionica  “Kako sačuvati planet Zemlju”. Na prvoj radionici polaznici su naučili što je održivost, kako klimatske promjene utječu na dugoročne vremenske prilike na Zemlji, što je emisija stakleničkih plinova i koji su najveći zagađivači, koja su postrojenja za proizvodnju električne energije i na koji način bi se moglo uvesti više obnovljivih izvora energije, zbog čega je upotreba električnih automobila bolja i što još treba poboljšati te su se upoznali s ulogom IPCC-a i Pariškim sporazumom.

Na polaznicima je da istraže temu koja ih najviše zanima i da na drugoj radionici s voditeljicom diskutiraju o problemima i mogućim rješenjima. Termin druge radionice je 2. studenog u 17 sati, a mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno o tome jesu li bili na prvoj radionici. Na trećoj radionici polaznici će predstaviti rješenja za spas planete Zemlje.

Radionice su namijenjene prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali koji žele sačuvati planet Zemlju su dobrodošli. Na radionicu se možete prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/zemlja-prijava/

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Skip to content