ztk-du.hr

Otvaranje Centra za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih

Centar za mlade Dubrovnik u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih u srijedu, 12. kolovoza, u 10 sati otvorit će svoja vrata svim mladima koje zanimaju brojni programi; od programiranja robota, STEM radionica, bioloških istraživanja, savjetovanja o karijerama i održivom razvoju, filmske produkcije, RC modela, mogućnosti volontiranja te do psihološkog savjetovanja. Sve navedeno mladi mogu otkriti dolaskom u Centar na adresu Obala pape Ivana Pavla II 44a (zgrada autobusnog kolodvora – ulaz s desne strane iza oslikanog zida) gdje ih za Međunarodni dan mladih očekuje zanimljiv program.

U 10 sati održat će se prezentacija o organizaciji Centra za mlade Dubrovnik, udrugama članicama, sadržaju i budućoj viziji. Uslijedit će Dan otvorenih vrata udruga u čije će prostorije svi okupljeni moći zaviriti, upoznati se s djelovanjem udruga, prilikama i radionicama koje nude. Udruge su: Univerzalni istraživački institut UR, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga za mlade Maro i Baro, Savjetovalište za mlade, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Volonterski centar, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, Foto-klub Marin Getaldić, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK i Udruga RC modela Dubrovnik.

U 11 sati započet će dvije radionice za koje se potrebno prijaviti.

11:00 – 12:00  „Ponos i predrasude“ – radionica u organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai u kojoj će se govoriti o ljudskim pravima, kako se ona ugrožavaju te osobnim i kolektivnim predrasudama. Prijave na ured.vcd@gmail.com.

11:00 – 12:30 Radionica 3D crtanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj će polaznici uz pomoć 3D olovke crtati zanimljive predmete, a koje će na kraju radionice moći ponijeti sa sobom.

Prijava putem poveznice.

Molimo sve koji nam se odluče pridružiti da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite ta da u Centar dođu s maskama. 

Skip to content