ztk-du.hr

Tajnik ZTK DNŽ i ZTK GD Tomo Sjekavica postao nacionalni koordinator Europskog tjedna robotike za Hrvatsku

Europski tjedan robotike je 2011. godine pokrenulo međunarodno neprofitno udruženje euRobotics AISBL na Europskom forumu za robotiku. Od 2011. godine u studenom se obilježava Europski tjedan robotike diljem Europe organizacijom raznih radionica, predavanja, izložbi, obilazaka laboratorija i natjecanja iz robotike.

Od 2014. godine u Dubrovniku se organiziraju brojna događanja s ciljem popularizacije robotike, poput radionica robotike, manifestacije Robo.DU Day, predavanja, izložbi, … Dubrovnik je s događanjima u organizaciji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Informatičkog kluba Futura i Sveučilišta u Dubrovniku najaktivniji grad u Hrvatskoj u Europskom tjednu robotike.

S ciljem povećavanja broja događaja u Dubrovniku, ali i u cijeloj Hrvatskoj u sklopu Europskog tjedna robotike, tajnik Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica imenovan je za nacionalnog koordinatora Europskog tjedna robotike za Hrvatsku.

Skip to content