ztk-du.hr

ZTK Dubrovnik CRO team na svjetskom natjecanju u robotici RoboCup Worldwide 2021

Na svjetskom prvenstvu u robotici  „RoboCup Worldwide 2021.“ koje se održavalo virtualno od 19. do 28. lipnja, u disciplini RoboCupJunior Soccer Simulation je nastupila ekipa ZTK Dubrovnik CRO team. U konkurenciji 39 ekipa uspješno su prošli grupnu fazu natjecanja kao drugi u svojoj skupini s tri pobjede i jednim porazom. U osminifinala su završili svoj nastup u individualnoj konkurenciji, dok su u supertimova osvojili 11. mjesto.

Kapetan ekipe ZTK Dubrovnik CRO team je bio Patrik Kralj iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik. S njim u ekipi su još bili Goran Vukmanović i Ivan Matošević iz Zagreba, te Borna Svržnjak iz Varaždina. Mentorica ekipe je Dalija Milić Kralj, profesorica strojarske grupe predmeta iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.

Osim njih Hrvatska je imala predstavnike i u kategorijama Rescue Line, Rescue Maze, Soccer Light Weight i Rescue Simulation. Hrvatski predstavnici su na kraju osvojili dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

U kategoriji Soccer Light Weight ekipa Gebruder Weiss CRO team je osvojila 3. mjesto u super timovima u sastavu: Jerko Ćubić i Fran Plevko iz Tehničke škole Ruđer Bošković Zagreb s mentoricom Jelkom Hrnjić.

U kategoriji Rescue Line ekipa Školska knjiga CRO team osvojila je 2. mjesto u ukupnom poretku u sastavu: Borut Patčev i Jakov Džijan iz XV. Gimnazije Zagreb i Juraj Kolarić iz Elektrostrojarske škole Varaždin, s mentorom Ivicom Kolarićem.

U kategoriji Rescue maze ekipa MIOC CRO team je također osvojila 2. mjesto u ukupnom poretku u sastavu: Antonio Dijanić i Dora Dijanić iz XV. Gimnazije Zagreb. te Ivan Dijanić iz OŠ Nikola Hribar iz Velike Gorice, s mentorom Željkom Krnjajićem.

Skip to content