ztk-du.hr

Konavle pod zvijezdama u petak 25. lipnja

Agroturizam Konavle poziva sve da se pridruže, i svojim dolaskom obogate događaj “Konavle pod zvijezdama”. Ovaj događaj je zanimljiv spoj tradicijskih solticijskih običaja i suvremenog poimanja svemira.

Program se organizira u petak, 25. lipnja, s početkom u 21:00 sati, na livadi uz vinogradarsku eko kućaricu Kamenih dvora (Lovorno polje 20) gdje će se nakon okupljanja i dobrodošlice otvoriti program preskakanjem viganja. Nakon preskakanja slijedi tematski (G)astro zalogaj i nastup glazbene zvijezde. Preszentaciju “Roboti se javljaju s Marsa” će  u nastavku večeri voditi najpoznatiji hrvatski popularizator astronomije i dugogodišnji voditelj popularno-znanstvene emisije Andromeda gospodin Ante Radonić i time sve posjetitelje uvesti u tajne svemira. Nakon predavanja je organizirano teleskopsko promatranje zvijezda, koju će voditi Dorian Božićević, tajnik Hrvatskog astronomskog saveza. Program će završiti još jednim nastupom naše glazbene zvijezde.

Organizatori ovog događanja su Udruga Agroturizam Konavle u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskim astronomskim savezom (HAS) i Agroturizmom Kameni Dvori.

Kako se “Konavle pod zvijezdama” održavaju na otvorenom prostoru u Konavoskom polju slijedi nekoliko napomena za sve posjetitelje: obavezno ponesite dugi rukav jer je u polju noću svježe. Domaćini osiguravaju prosirke za sjedanje i ležanje na livadi. Do mjesta događanja je najbolje doći cestom preko Grude prema Ljutoj te nakon mosta na Ljutoj produžiti

Skip to content