ztk-du.hr

Virtualna izložba “Rukama složeno” u sklopu Foruma mladih Grada Dubrovnika

Izložba “Rukama složeno” kao završnica druge radionice Foruma mladih za školsku godinu 2020/21, otvorena je 25. studenog u Centru za mlade Dubrovnik.

U radionici je sudjelovalo tristotinjak učenika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova te radionica gradske zajednice tehničke kulture. Među radovima na izložbi je bilo izloženo i preko 100 radova polaznika LEGO igraonica koje je organizirala Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, makete brodova s radionica Modelarskog instituta Nave Dumins koje su nastale u Centru brodomaketarstva, te komegrami s Fotoradionice Hrvatskog fotosaveza u surdanji s Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika i Osnovnih škola Lapad i Montovjerna.

Zbog epidemioloških razloga nije bilo moguće organizirati otvaranje izložbe uz nazočnost autora i posjetitelja, nego se izradio video zapis s otvaranja uz uvodno slovo pročelnika Dživa Brčića i kustosice Lene Kramarić.n

Kako bi svi autori i zainteresirani mogli imati uvid u izložbu, predsjednik udruge Luža Nikola Duper izradio je virtualnu izložbu “Rukama složeno”, na kojoj su dostupni radovi svih mladih autora uz kratke priče o motivima i nastanku pojedinih radova.

Skip to content