ztk-du.hr

Uspješno održan prvi ljetni robotički kamp za cure

Od ponedjeljka 1. kolovoza do petka 5. kolovoza u Dubrovniku se održao prvi Ljetni robotički kamp za cure. Na kampu je sudjelovalo 13 cura, učenica od 5. do 8. razreda osnovne škole. Organizatore posebno veseli činjenica što se kamp popunio samo u dva sata od otvorenja prijava.

Prvi dan su cure učile programirati u programskom jeziku Python, a radionicu je vodio tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica. U utorak je Dalija Milić Kralj direktorica programa Women in Tech Croatia i profesorica strojarske grupe predmeta u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik uz Maroja Musladin člana hrvatske robotičke reprezentacije koji je ove godine nastupio na Europskom prvenstvu u Portugalu, održala radionicu Rescue Simulation. Srijeda i četvrtak su bili rezervirani za radionicu elementarne robotike koju je vodio izbornik hrvatske robotičke reprezentacije iz Hrvatskog robotičkog saveza Ivica Kolarić, uz pomoć Jelke Hrnjić, Dalije i Orsata Kralja. Zadnji dan je bio opuštajući za polaznice uz radionicu crtanja 3D olovkama, na kojima su uz Tomovo vodstvo crtale razne 3D predmete s plastikom i 3D olovkama.

Ljetni robotički kamp za cure se održao u organizaciji Women in Tech Croatia, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza u suradnji s Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik i Centrom za mlade Dubrovnik.

Skip to content