ztk-du.hr

Učenici OŠ Mokošica sudjelovali na radionici u Centru za reciklažu plastike

U petak 24. ožujka je održana radionica recikliranja plastike u Centru za reciklažu plastike kojeg vodi udruga Maritimo Recycling. Polaznici su donijeli svoje čepove za reciklažu i naučili su kako morski otpad pretvoriti u zanimljive proizvode. Od plastičnih čepova izradili su plastične čaše i podmetače za čaše.

“Da je uopće moguće reciklirati tvrdu plastiku na zabavan način naše je učenike iznenadilo i oduševilo, a spoznaja koliko je bitno „dati ruke“ u smanjenju plastičnog otpada u našem moru te na taj način očuvati i svoje zdravlje, dodatno ih je oplemenila.”

– kažu iz škole.

Radionicu “Morska plastika i recikliranje” organizirali su Maritimo Recycling i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content