ztk-du.hr

U sklopu Dana sigurnijeg interneta održana online konferencija o rezultatima projekta (e)odrastanje – izazovi i mogućnosti

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dječjim vrtićima Dubrovnik je održala završnu online konferenciju o rezultatima projekta (e)odrastanje – izazovi i mogućnost. Konferencija je održana u sklopu Dana sigurnijeg Interneta 2022. Naime, svake godine drugog utorka u veljači tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu.

Na početku konferencije prof.dr.sc. Mato Brautović sa Sveučilišta u Dubrovniku je predstavio rezultate provedenog istraživanja o informiranosti i znanju roditelja, odgojitelja i nastavnika o problematici prekomjerne upotrebe uređaja te opasnostima Interneta na dubrovačkom području. Zatim su Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica dale kratke preporuke roditeljima i odgojiteljima o korištenju medija u radu s djecom. Tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica je predstavio bojanku (e)odrastanje koja je nastala u sklopu ovog projekta. Voditeljica projekta Nikolina Potrebica je najavila novi projekt i aktivnosti za ovu godinu.

Završna online konferencija se održala u sklopu projekta (e)odrastanje – izazovi i mogućnosti, kojeg provodi Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dječjim vrtićima Dubrovnik. Projekt je sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu i putem javnog poziva za sufinanciranje projekata na temu medijske pismenosti od Agencije za elektroničke medije.

Skip to content