ztk-du.hr

U OŠ Kula Norinska učilo se o 3D modeliranju

Tajnik Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica održao je gostujuću radionicu 3D modeliranja u OŠ Kula Norinska.

Polaznici radionice upoznali su se s procesom 3D modeliranja i naučili su sami pripremiti 3D model za print. Radionica je obuhvaćala podučavanje o CAD softwerima i programima koji se koriste za izradu detaljnih 3D modela; savjete o provjeri modela, skaliranja i podešavanja debljine zidova kako bi se izbjegle greške; Slicer softvera koji pretvaraju 3D model u slojeve koje 3D printer može isprintati; postavljanje parametara poput debljine sloja, brzine printanja, temperature, ispunjavanja unutrašnjosti i potpore za dijelove modela. Na kraju je bila riječ o exportu i prijenosu datoteke na printer i o tehničkim karakteristikama postavki printanja kao što je kalibracija printera.

Radionica će se održati u sklopu projekta „Aktivno i poduzetno zaštitimo okoliš od plastike”, financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provedene aktivnosti su sastavni  dio partnerstva udruge Malo more sa Osnovnom školom Kula Norinska, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i općinom Kula Norinska.

Skip to content