ztk-du.hr

Tomu Sjekavici uručena Povelja za Naj akciju za djecu u 2022.

Tajniku Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije Tomu Sjekavici Povelju za Naj akciju za djecu u 2022. pod nazivom “STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik” uručio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Povelju za uspješno provedenu Naj-akciju za djecu u 2022., kojom je poboljšan i uljepšan život djece u Dubrovniku dodijelio je Središnji nacionalni koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama udrugama tehničke kulture: Informatičkim klubom Futura i Jedriličarskim klubom Hydro.

Program se odvijao u Centru za mlade Dubrovnik od 1.srpnja do 9. rujna,a podrazumijevao je raznovrsne radionice: LEGO igraonice, LEGO radionice „Obnovljivi izvori energije“, modelarstvo i pirografiju, jedriličarsko modelarstvo, robotiku i programiranje bez ekrana, radionice izrade elektro makete, radionice crtanja 3D olovkama i radionicu „Sam svoj elektro majstor“. Održalo se ukupno 23 radionice na kojima je sudjelovalo preko 200 djece.

Cilj programa bio je da djeca kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme tijekom ljeta, te da se potakne njihova vezanost za tehničku kulturu, STEM i moderne tehnologije. Radionice su bile besplatne za sve polaznika te otvorenog tipa, što znači da su roditelji/skrbnici mogli pogledati ili sudjelovati sa svojom djecom na radionici. Naučene vještine polaznici nastavljaju dalje nadograđivati na raznim radionicama iz područja tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik.

Program STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik sufinacirao se kroz Javne potrebe u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu s iznosom od 15.000,00 kn te kroz projekt Centar za mlade Dubrovnik s iznosom od 2.500,00 kn. Projekt je s iznosom od 75.000 kuna sufinancirao i Središnji državni ured za demografiju i mlade Republike Hrvatske.

Skip to content