ztk-du.hr

S LEGO igraonicama i LEGO radionicama obnovljivi izvori energije započelo STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

U petak i subotu, 1. i 2. srpnja tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica održao je 4 LEGO igraonice i 4 LEGO radionice obnovljivi izvori energije u sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik.

Na LEGO igraonicama najmlađi sastavljali razne modele prema svojim idejama, a dio njih je sastavljao LEGO modele pomoću pripremljenih nacrta.

Stariji polaznici (učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole) su sudjelovali na LEGO radionicama “Obnovljivi izvori energije”. Na radionicama polaznici su razvijali vještine praćenja tehničkog nacrta, osnove električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče, te punjenje akumulatora i baterija mehaničkim putem. 

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Već nas idući tjedan očekuju nove radionice za djecu i mlade, a iz Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije uskoro otkriju o kojim se radionicama radi i kako se prijaviti na njih.

Skip to content