ztk-du.hr

Radionica 3D printanja održana učenicima OŠ Lapad

Matija Miloslavić danas je održao radionicu 3D printanja učenicima osmih razreda Osnovne škole Lapad, na inicijativu profesora informatike Gorana Novaka. Na svojim primjerima Matija im je objasnio dijelove printera, način rada, vrste plastike i njezino recikliranje, bojanje 3D modela, greške koje se često događaju i kako ih izbjeći te dao savjete za one koji se i sami žele baviti time.

Za 3D printanje učenici su se zainteresirali jer su imali priliku upoznati se osnovama 3D printanja na školskom 3D printeru gdje su printali već pripremljene modele.

Kroz ovakve programe uspostavljena je kvalitetna suradnja s mladima između Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije s Osnovnom školom Lapad.

Ako ima još osnovnih i srednjih škola zainteresiranih za suradnju iz Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije pozivamo da nam se jave radi dogovora oko tema i termina radionica za njihove učenike.

Skip to content