ztk-du.hr

Prijavi se na Radionicu o pristupačnosti u četvrtak 13.10. u Centru za mlade Dubrovnik

U četvrtak 13. listopada s početkom u 18 sati u Centru za mlade Dubrovnik održat će se radionica o pristupačnosti. Radionica je namijenjena prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali su dobrošli. Na radionicu se možete prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/prijava

HAKOM (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti) i FER (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu) dugi niz godina surađuju u razvijanju programskih rješenja s ciljem povećanja digitalne inkluzije. Zaključili su da se razvoj uključivog digitalnog društva s jednakim mogućnostima za sve članove, s naglaskom na osobe s invaliditetom, postiže povećanjem svijesti javnosti o pojmovima kao što su različitost, uključivost, jednake mogućnosti, kao i o ispravnom pristupu u komunikaciji s osobama s invaliditetom.

Na radionici sudionici će saznati što je to pristupačnost i zašto nam je toliko važna, otkrit će čemu služe ozbiljne igre, a potom testirati mobilne i web aplikacije koje su nastale suradnjom HAKOM-a i FER-a. Jedna od aplikacija je „Susretnica“ koja u formi ozbiljne igre, kroz zanimljiv i zabavan način ukazuje na ispravan pristup u komunikaciji s osobama s različitim tipovima invaliditetom.

Na svojim ili testnim uređajima sudionici će moći isprobati aplikacije koje koriste proširenu stvarnost te saznati kako suvremene tehnologije možemo koristiti u svrhu povećanja pristupačnosti i kvalitete života osoba s invaliditetom.

Skip to content