ztk-du.hr

Pohvala Gradu Dubrovniku za “Naj-akciju 2021.” za Ljetnu školu brodogradnje koja se održava svako ljeto na Lokrumu

Na tematskom i svečanom savjetovanju “Gradovi i općine prijatelji djece”, održanom online 15. prosinca, Grad Dubrovnik zaslužio je pohvalu za za uspješno provedenu “Naj-akciju 2021.” pod nazivom “Ljetna škola brodogradnje”. Tema savjetovanja bila je “Psihičko zdravlje djece i mladih u doba pandemije i potresa”.

Ljetnu školu brodogradnje, koja se već sedam godina zaredom održava na Lokrumu, zajednički organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Modelarski institut “Nave Dumins”, Društvo brodomodelara “Argosy”, Udruga Hydro i Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko neretvanske županije, uz podršku Rezervata Lokrum i Hrvatskog saveza brodomaketara.

Cilj naj-akcije je da djeca kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme te da se potakne njihova vezanost za hrvatsku pomorsku baštinu, rodni kraj i more, koje je stoljećima bilo izvor bogatstva i blagostanja Dubrovnika i njegovih stanovnika. Djeca su napravila svoje prve makete brodova i barki te naučila vezati četiri osnovna mornarska čvora. Naučene vještine se nastavljaju dalje nadograđivati u radionicama koje se održavaju tijekom školske godine 2021/2022. u Centru brodomaketarstva na Batali te na raznim radionicama iz područja tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik.

Ljetna škola brodogradnje sufinancirala se kroz Javne potrebe u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021.

Skip to content