ztk-du.hr

Održane dvije radionice Sam svoj elektro majstor u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik

Vanjski suradnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Dario Lovrinčević je u četvrtak i petak, 8. i 9. rujna u Centru za mlade Dubrovnik održao dvije radionice Sam svoj elektro majstor u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. S ovim radionicama se ujedno nastavilo i STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik.

Na radionicama su polaznici naučili što znači „Pravo na popravak“. Uz stručno vodstvo su naučili detektirati kvarove na elektronskim uređajima poput laptopa i računala, te na koji način se mogu popraviti. U praktičnom dijelu radionice su rastavljali, a zatim i sastavljali laptop i računalo. 

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran  je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Skip to content