ztk-du.hr

Održana druga interaktivna radionica “Kako sačuvati planet Zemlju”

Stručna suradnica Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika, Dinka Lale, inače poslijedoktorandica na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku održala je drugu po redu radionicu “Kako sačuvati planet Zemlju”. Sudionici su s voditeljicom diskutirali o problemima i mogućim rješenjima za spas naše planete i dobili zadatak da do iduće radionice osmisle što kao pojedinci mogu učiniti te koje bi odluke donijeli da dobiju vlast u svoje ruke, a za utjecaj na klimatske promjene. Važan je svaki korak naprijed, pa su tako vrijedni polaznici pomogli zalijepiti naljepnice poviše prekidača od struje s napomenom da se ugasi svjetlo i klima prije izlaska iz prostorije u hodniku Centra za mlade Dubrovnik i radione ZTK GD i DNŽ, kao i za odlaganje baterija za reciklažu u radioni ZTK GD i DNŽ.

Termin zadnje radionice ovog ciklusa je 28. studenog u 17 sati u Centru za mlade Dubrovnik, a mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno o tome jesu li bili na prethodnim radionicama. Na trećoj radionici polaznici će predstaviti rješenja za spas planete Zemlje.

Radionice su namijenjene prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali koji žele sačuvati planet Zemlju su dobrodošli. Na radionicu se možete prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/zemlja-prijava/

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Skip to content