ztk-du.hr

Održan Dubrovnik Hackathon 2024

Dubrovnik Hackathon 2024 održao se 20. i 21. travnja u Centru za mlade Dubrovnik, a organizirali su ga Dubrovačka razvojna agencija DURA i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, uz partnerstvo RIT Croatia i Sveučilišta u Dubrovniku.

Pet ekipa razrađivalo je ICT rješenja iz područja pametnog grada. Svoja rješenja na kraju su prezentirali članovima povjerenstva: Tomu Sjekavici, Stjepanu Čavaru, Ivanu Grbavcu i Domagoju Toliću, koji su donijeli odluku o pobjednicima. Prvo mjesto osvojila je ekipa RIT 1 (Igor Mišić i Dušan Gluščević) koji su razvili aplikaciju „Bio scanner“ te za nagradu dobili 1500 eura za cijeli tim. Drugo mjesto zauzela je ekipa Unidu (Krešimir Barbarić, Antun Nola i Mara Perić) za digitalnu platformu „Flota: praćenje plovila“, osvojivši Arduino starter kit za svakog člana.

Cilj hackathona bio je širenje znanja, motiviranje developera i ostalih građana na korištenje tehnologije pametnog grada za rješenje problema u svakodnevnom okruženju. Želja organizatora bila je educirati i prepoznati talente, povezati ih sa stručnjacima i mentorima te im omogućiti da zajedničkim snagama razvijaju projekte koji uz pomoć tehnologije rješavaju stvarne gradske probleme.

Skip to content