ztk-du.hr

Na radionicama automodelarstva polaznici učili o dijelovima automobila

Na dvjema radionicama automodelarstva koje su se održale 14. i 15. prosinca u Centru za mlade Dubrovnik, polaznici su na rastavljenim dijelovima RC automobila naučili i osnove iz više grana tehničke kulture: modelarstvo, strojarske konstrukcije, elektroniku, elektrotehniku, mehaniku i termodinamiku. Radionice je vodio vanjski suradnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Dario Lovrinčević, koji se osim RC automobila osvrnuo i na obične automobile, pa je tako objasnio način rada dvotaktnih i četverotkatnih motora, kvačila, kočnica, amortizera, diferencijala i ostalih dijelova potrebnih za rad automobila.

Dario Lovrinčević dugi niz godina bavi se automodelarstvom, a ujedno je i višestruki državni prvak u klasi 1/5 open u vožnji RC (radio controlled) automobila. Nedavno je nastupao u Italiji, predstavljajući Zajednicu tehničke kulture Grada Dubrovnika na Modeltek Trophy, stoga je polaznicima ispričao dojmove i dao savjete za buduće vozače RC automobila i smjernice ukoliko i sami žele imati RC automobil.

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Skip to content