ztk-du.hr

I vrtićka djeca s roditeljima na radionici morske plastike i recikliranja u Centru za reciklažu plastike u sklopu Du STEM projekta

U petak 31. ožujka u Centru za reciklažu plastike kojeg vodi udruga Maritimo Recycling u TUP-u Marjan Žitnik je održao radionicu “Morska plastika i recikliranje” za vrtićku djecu i njihove roditelje u sklopu Du STEM projekta. Djeca su na radionicu donijeli plastične čepove od boca. Na radionici su polaznici učili o plastici, procesu reciklaže i strojevima koji su za to potrebni. Na kraju su se i sami uključili u proces reciklaže plastičnih čepova i učinili nešto dobro za okoliš.

Nakon toga je održana i radionica popravka karića za koje su se pomoću reciklirane plastike izrađivali volani. Karići su se popravljali za Gradske ulične igre.

Radionicu “Morska plastika i recikliranje” organizirali su Maritimo Recycling i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content