ztk-du.hr

Dodijeljena Povelja za uspješno provedenu Naj-akciju „STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik“

Za „STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik“ Središnji nacionalni koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” dodijelio je Gradu Dubrovniku Povelju za uspješno provedenu Naj-akciju za djecu u 2022., kojom je poboljšan i uljepšan život djece u Dubrovniku.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama udrugama tehničke kulture: Informatičkim klubom Futura i Jedriličarskim klubom Hydro.

Program se odvijao u Centru za mlade Dubrovnik od 1.srpnja do 9. rujna,a podrazumijevao je raznovrsne radionice: LEGO igraonice, LEGO radionice „Obnovljivi izvori energije“, modelarstvo i pirografiju, jedriličarsko modelarstvo, robotiku i programiranje bez ekrana, radionice izrade elektro makete, radionice crtanja 3D olovkama i radionicu „Sam svoj elektro majstor“. Održalo se ukupno 23 radionice na kojima je sudjelovalo preko 200 djece.

Cilj programa bio je da djeca kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme tijekom ljeta, te da se potakne njihova vezanost za tehničku kulturu, STEM i moderne tehnologije. Radionice su bile besplatne za sve polaznika te otvorenog tipa, što znači da su roditelji/skrbnici mogli pogledati ili sudjelovati sa svojom djecom na radionici. Naučene vještine polaznici nastavljaju dalje nadograđivati na raznim radionicama iz područja tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik.

Program STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik sufinacirao se kroz Javne potrebe u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu s iznosom od 15.000,00 kn te kroz projekt Centar za mlade Dubrovnik s iznosom od 2.500,00 kn. Projekt je s iznosom od 75.000 kuna sufinancirao i Središnji državni ured za demografiju i mlade Republike Hrvatske.

Skip to content