ztk-du.hr

Dobitnici Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić Tomo Sjekavica i Ljubo Nikolić (predsjednik ZTK GD) na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas dobitnika Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2020. godinu Toma Sjekavicu. Prijemu je nazočio i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Ljubo Nikolić.

Naime, koncem mjeseca siječnja Tomu Sjekavici predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je vrijedno priznanje zbog iznimnih postignuća u djelatnosti tehničke kulture, STEM-a, programiranja i robotike. Važno je za spomenuti kako je i dubrovačka zajednica tehničke kulture dobila Državnu nagradu “Faust Vrančić” za 2020. u kategoriji pravnih osoba i udruga.

Gradonačelnik Franković ovom je prilikom čestitao na sjajnim priznanjima koje su osigurale daljnju motivaciju za napredak razvoja IT industrije u Dubrovniku i nastavak edukacije mladih u kontekstu shvaćanja i pametnog korištenja novih tehnologija.

“Čestitke na ovom zaista iznimnom uspjehu kako na osobnoj razini tako i za cijelu Zajednicu tehničke kulture i njezine članove. Inovacijama, znanjem i  predanim radom podižete razinu kvalitete Dubrovnika kada su u pitanju projekti i radionice vezane za razvoj IT tehnologije. Perspektiva je vidljiva i ovaj uspjeh još jednom dokazuje kako je Dubrovnik okrenut razvoju drugih sektora, osim turizma. Budućnost uistinu jest u tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i digitalizaciji koja nam otvara brojna vrata nužna za prosperitet našeg društva” – kazao je gradonačelnik u ovoj prigodi.

Predstavnici Zajednice tehničke kulture Nikolić i Sjekavica zahvalili su gradonačelniku Frankoviću na kontinuiranoj podršci i praćenju projekata koje zajednica svakodnevno provodi, s ciljem uključivanja i edukacije mladih generacija kako bi savladali brojne izazove tehnologije razvijajući pritom kritičko promišljanje.

Tekst i slike preneseni sa službene stranica Grada Dubrovnika.

Skip to content