ztk-du.hr

Otvaranje izložbe fotografija s Prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Izložba fotografija s Prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji otvorit će se u ponedjeljak 6. veljače u atriju Palače Sponza u 19 sati. Izložbu organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Ronilački klub Dubrovnik i Hrvatski ronilački savez, a bit će otvorena svaki dan do 12. veljače. Na izložbi će biti izloženo 38 fotografija s prvenstva.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji održalo se početkom rujna prošle godine u Dubrovniku. Na prvenstvu je sudjelovalo 23 ronioca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni su se natjecali u dvije kategorije: DSLR (digitalni refleksni ili bezzrcalni (mirrorless) fotoaparati) i KOMPAKT (digitalni kompaktni fotoaparati ili akcijske kamere). Bile su zadane tri teme: fotografija podvodnog ambijenta s modelom ili bez njega, fotografija ribe i makro fotografija.

Najbolja fotografija cijelog natjecanja bila je fotografija podvodnog ambijenta od Damira Zuruba iz Ronilačkog kluba Roniti se mora. On je ujedno osvojio i ukupno prvo mjesto u kategoriji DSLR fotoaparata, a njegov klub prvo mjesto ekipno.

Skip to content