ztk-du.hr

Započeo ciklus radionica audio produkcije

Ciklus radionica ‘Svijet Moderne Audio Produkcije – Kreativna Informatika uz Ableton Live’ započeo je u subotu 30. rujna u Centru za mlade Dubrovnik. Na prvoj radionici voditelj projekta Haris Čustović upoznao je brojne zainteresirane polaznike s uvodom u audio produkciju i osnovama programa Ableton Live, zvuka i frekvencije.

Tromjesečni ciklus od deset radionica audio produkcije s osvrtom na video održat će se u periodu od 30. rujna do 2. prosinca u Centru za mlade Dubrovnik. Radionice su bazirane na kurikulumu prestižnih institucija (School Of Audio Engineering i Point Blank, London) u Ujedinjenom Kraljevstvu. Planirano je da polaznici nauče osnove audio produkcije kao i montažu zvuka na video. Po završetku radionica svaki polaznik imat će jednu svoju produkciju/skladbu.

Voditelj projekta je Haris Čustović je glazbenik, vokalist, dizajner zvuka, skladatelj, DJ i producent s bogatim dugogodišnjim iskustvom. Stekao je magisterij iz zvukovnih umjetnosti na University Of Arts London, a također je diplomirao pedagogiju na Grenwich University u Londonu. Sa preko deset godina iskustva rada na institucijama obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i gostovanja na mnogim glazbenim konferencijama, iskusan je akademski predavač i govornik. U svom studiju stvara glazbu, bavi se snimanjem, dizajniranjem zvuka, miksanjem i masteringom, kao i produkcijom video sadržaja. Radi i za svjetske produkcijske kuće, gdje komponira glazbu namijenjenu internacionalnoj medijskoj industriji.

Projekt Kreativna Informatika uz Ableton Live provode Kino video klub Dubrovnik i Laus Music, a projekt se sufinancira kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu.

Skip to content