ztk-du.hr

Predstavljanje jedriličarskog modelarstva i radio upravljanjih jedrilica klase Dragon Force 65 u petak u 17 u Centru za mlade Dubrovnik

U sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik ovaj petak 15. srpnja u 17 sati nas očekuje predstavljanje jedriličarskog modelarstva i radio upravljanjih jedrilica klase Dragon Force 65 (DF65). Navedeno predstavljanje će održati predsjednik Jedriličarskog kluba Hydro Ivan Grgić i član Jedriličarskog kluba Hydro Tomi Šoletić. Osim predstavljanja najaviti će i radionice uvod u jedriličarsko modelarstvo i radio upravljane jedrilice koje se planiraju na jesen. Radionice su namijenje za uzrast od 12 godina i starije.

Molili bi sve koji planiraju doći u petak na predstavljanje da se priajve preko ove poveznice: www.ztk-du.hr/stem-ljeto-cmd/

Jedrilice klase Dragon Force 65 su idealni modeli za početak i ulazak u jedriličarsko modelarstvo. Ova kalsa je podržana od Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog jedriličarskog saveza kroz projekt razvoja radio upravljanog (RU) jedrenja vezan uz djecu i mlade klasom DF65.

Jedriličarski klub Hydro je već lani organizirao modelarske radionice u sklopu projekta Uvod u RU jedrenje i modelarstvo koji je bio sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika.Osim toga članovi Jedriličarskog kluba Hydro su sudjelovali lani i na prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65.

U travnju se održala i prva Dubrovačka regata modela klase Dragon Force 65 u akvatoriju plaže Copacabana na Babinom Kuku. Prije navedene regate je nacionalni voditelj klase Dragon Force 65 za djecu i mlade Josip Marasović pri Hrvatskom jedriličarskom savezu i Hrvatskoj zajednici tehničke kulture od 10 sati u Sunset Beach Kantenariju predstavio jedriličarsko modelarstvo i jedrilice klase Dragon Force 65. 

Skip to content