ztk-du.hr

Održana Dubrovačka regata modela klase Dragon Force 65

U subotu 2. travnja u organizaciji Jedriličarskog kluba Hydro se održala Dubrovačka regata modela klase Dragon Force 65 u akvatoriju plaže Copacabana na Babinom Kuku. Regata je prvotno bila planirana da se održi u akvatoriju Uvale Lapad, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta se prebacila rezervno regatno polje na plaži Copacabana.

Prije regate je nacionalni voditelj klase Dragon Force 65 za djecu i mlade Josip Marasović pri Hrvatskom jedriličarskom savezu i Hrvatskoj zajednici tehničke kulture od 10 sati u Sunset Beach Kantenariju predstavio jedriličarsko modelarstvo i jedrilice klase Dragon Force 65. Nakon prezentacije zainteresirana djeca su se okušala i u upravljanju jedrilica u Uvali Lapad.

Nakon prezentacije u Uvali Lapad, program se prebacio na plažu Copacabana. Na Dubrovačkoj regati modela klase Dragon Force 65 se natjecalo 10-tak jedriličara iz Splita i Dubrovnika. Sudac regate je bio poznati dubrovački jedriličar Denis Vukas. Prvo su se odradila tri plova s vanjske strane plaže Copacabana prema Daksi, nakon čega se regatno polje prebacilo na unutarnji dio akvatorija plaže Copacabana. Uslijedila su dva plova koja su prekinuta radi nedostatka vjetra. Kada je pojačao vjetar uspješno su se održala još tri plova.

Pobjednik Dubrovačke regate modela klase Dragon Force 65 je Zoran Kalinić iz Splita. Pehar za drugo mjesto je također pošao u Split, u ruke Marina Kocetića. Treće mjesto je osvojio domaći jedriličar Lovre Peović.

Nakon održanih svih plovova podijelili su se pehari za najbolje jedriličare uz prigodan domjenak u Sunset Beach Kantenariju.

Regatu je organizirao Jedriličarski klub Hydro, uz potporu Sunset Beacha Dubrovnik, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Euromarine i Digital Print Pogona.

Skip to content