ztk-du.hr

Održan Laggo di noce ’23 na akumulacijskom jezeru u Orašcu

U subotu 24. veljače se održalo drugo izdanje Dubrovačke regate modela DragonForce 65 “Laggo di noce ‘23” na akumulacijskom jezeru u Orašcu u organizaciji Jedriličarskog kluba Hydro. Jedrilice klase Dragon Force 65 su idealni modeli za početak i ulazak u jedriličarsko modelarstvo. Ove godine je nastupilo ukupno 29 jedriličara, od toga 18 seniora i 11 juniora. Sudac regate je i ove godine bio poznati dubrovački jedriličar Denis Vukas. U kategoriji juniora su se natjecali mladi jedriličari iz JK Mornar, JK Orsan, JK Trogir i JK Zenta, a u kategoriji seniora jedriličari iz JK Hydro, JK Mornar, JK Spinut, JK Split, JK Trogir i JK Zenta.

Vremenski uvjeti su bili odlični za jedrenje, te su i seniori i juniori naizmjenično odradili po 10 plovova. Seniori su sve plovove jedrili dva kruga. Dok su juniori jedrili po jedan krug, a 7, 9 i 10 plov 2 kruga.

Pobjednik 2. Dubrovačke regate modela klase Dragon Force 65 u kategoriji seniora je Tomislav Bezić iz JK Zenta. Drugo mjesto je osvojio prošlogodišnji pobjednik Zoran Kalinić iz JK Split, a treće mjesto Fabianko Biočić iz JK Trogir. Iz kluba domaćina regate JK Hydro je nastupilo 7 jedriličara: Lovre Peović (4. mjesto), Ivan Grgić (5. mjesto), Vlaho Marčinko (7. mjesto), Teo Tomšić (10. mjesto), Tomislav Ive (12. mjesto), Andrej Kalajdžić (14. mjesto) i Martin Prkačin (17. mjesto).

U kategoriji juniora prvo mjesto je osvojio Marin Bizjak iz JK Mornar. Drugo mjesto je osvojio domaći jedriličar Roko Tomšić iz JK Orsan. Trećeplasirani junior je bio Lovre Paviškov iz JK Zenta. Osim Roka iz JK Orsan u kategoriji juniora su nastupili Marin Domjan (4. mjesto), Mark Mihael Vladić (5. mjesto) i Maroje Grgić (8. mjesto).

Nakon održanih svih plovova podijelili su se pehari za najbolje jedriličare uz prigodan domjenak na izletištu Koračevo.

Skip to content