ztk-du.hr

Vikend je rezerviran za zabavan i raznovrstan program kroz Du STEM Festival i manifestaciju Aeronaut 8

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala – Šarene zime u Uvali Du STEM festival održat će se u subotu 3. prosinca u 11 sati u Nobilis Sunset Beach-u,s ciljem popularizacije i upoznavanja šire javnosti sa STEM-om. Posjetitelji će se moći upoznati sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, kao i njenim članicama, a bit će i raznovrsnih pop-up radionica u kojima će se moći sudjelovati. Članovi UR Instituta predstavit će izložbu „Made in Dubrovnik“ inovacija. Festival se nastavlja i u nedjelju 4. prosinca u 18 sati filmskom večeri u Centru za mlade Dubrovnik koju organizira UR Institute.

Aeronaut 8 održat će se tri dana za redom, od petka 2. prosinca do nedjelje 4. prosinca na tri lokacije, u suradnji Aerokluba Nimbus i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika. To je manifestacija zrakoplovne tematike koja se sastoji od predavanja, igraonica i radionica za djecu i odrasle. U petak  2. prosinca u 19 sati održat će se predavanje Hrvatske kontrole zračne plovidbe u hotelu Hilton Imperial. Subota 3. prosinca je rezervirana za tradicionalnu Zmajadu za djecu i mlade u 13:30 sati na plaži u Uvali Lapad, u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala (Šarene zime u Uvali). Natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona te utrke dronova bit će u nedjelju 4. prosinca u 10 sati na Sveučilištu u Dubrovniku (Ćira Carića 4). Radionice su besplatne za sve polaznike, a broj mjesta je ograničen, stoga se potrebno prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/aeronaut-prijave/.

Du STEM festival organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, a Aeronaut 8 Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content