ztk-du.hr

U petak radionice robotike i programiranja bez ekrana na STEM ljetu u CMD-u

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik se nastavlja i ovaj petak. Na rasporedu su dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana, koje su namijenjene za djecu od 5 godina, predškolce i učenike nižih razreda osnovnih škola.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.ztk-du.hr/stem-ljeto-cmd/

Radionice u trajanju 60 minuta će se održati u sljedećim terminima:

  • Robotika i programiranja bez ekrana – petak 22.07. u 09:00
  • Robotika i programiranja bez ekrana – petak 22.07. u 10:30

Radionice robotike i programiranja bez ekrana prilagođene su djeci i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Na radionica polaznici rade s Cubetto robotima. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.

Skip to content