ztk-du.hr

Treći dan Robo.Du Daysa održane radionice lego robotike te robotike i programiranja bez ekrana

Treći dan Robo.Du Days-a jučer bio je rezerviran za dvije radionice LEGO robotike i dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana, a polaznici su bili oduševljeni.

Zvonimir Lapov-Padovan iz Hrvatske zajednice tehničke kulture uključio je polaznike u priču LEGO robotike kroz njima poznate i zanimljive igračke te su na praktičan način upoznali principe rada strojeva i sustava. Tako su na malim LEGO robotićima igrali svima poznatu križić-kružić igru, programirali izradu svog crteža (kojeg su dobili na poklon) i vozili LEGO autiće kojima su upravljali preko LEGO aplikacije.

Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura učili su djecu programirati bez korištenja ekrana, koristeći Cubetto robote. Cubetto set sastoji se od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Polaznici radionice dobili su i diplome kao uspomene na sudjelovanje i usvajanje novih znanja.

Sve radionice i predavanja na Robo.Du Daysima i ove godine održavaju se u sklopu obilježavanja Europskog tjedna robotike.

Robo.Du Days organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content