ztk-du.hr

Radionicom modelarstva i elektrotehnike započeli sedmi Robo.Du Daysi

Sedmi Robo.Du Daysi započeli su jučer dvjema radionicama modelarstva i elektrotehnike, gdje su polaznici izrađivali sova svjetiljke. Tijelo sove izrađeno je od šperploče, a polaznici su dijelove sove spajali lijepljenjem, nakon čega su koristeći lemilicu na pločicu zalemili svjetleće diode koje su se ugradile u oči sove. Radionicu je vodio Zvonimir Lapov-Padovan iz Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Robo Du.Daysi održavaju se do 20. studenog u Centru za mlade Dubrovnik, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna robotike.  Program je ispunjen s 24 zanimljive radionice i predavanja za sve dobne skupine, što je privuklo velik broj djece, mladih i odraslih. Obzirom da imamo 250 prijava skoro sve radionice su popunjene, ali ostalo je još malo mjesta na nekim radionicama i predavanjima, stoga se ipak stignete prijaviti preko obrasca: www.ztk-du.hr/robodudays-prijava/.

Osim Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkog kluba Futura i Sveučilišta u Dubrovniku koji sudjeluju u provedbi radionica, ove godine ponovno imamo gostujuće radionice i predavanja. Osim radionica modelarstva i elektrotehnike, Zvonimir Lapov-Padovan iz Hrvatske zajednice tehničke kulture imat će i radionice LEGO robotike. U subotu će Jurica Babić (FER) održati predavanje „Kuhanjem i gibanjem u proširenoj stvarnosti do uključivog društva“, Dragana Lipovac Medić (HUBBIG) pričat će o funkcioniranju kontejnerskog, kamionskog i avionskog prijevoza u modernom dobu te će Ante Medić (Pulsar Laboratories, Solderix) sudionike upoznati sa „Solderixom“ – novim zabavnim sustavom za jednostavnu izradu elektromehaničkih prototipa, a nakon predavanja održati i radionicu „Zalemi i sastavi svoj minikatapult“. Tajnik Hrvatskog robotičkog saveza Željko Krnjajić će u subotu održati radionicu s temom umjetne inteligencije u edukacijskoj robotici. Za kraj Robo.Du Daysa u nedjelju Krešimir Barbarić iz Informatičkog kluba Futura će pričati o primjeni umjetne inteligencije u umjetnosti.

Robo.Du Days organizira Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content