ztk-du.hr

Radionice za odrasle o osnovama električne struje

Tijekom veljače i ožujka, od 9.2. do 1.3.2024., svaki petak popodne Muzej crvene povijesti organizira radionice ”Uradi sam” s ciljem edukacije polaznika i promicanja recikliranja, popravljanja i prenamjene predmeta. Radionice se odvijaju u sklopu programa muzejske manifestacije Zima u crvenom, koja ima za cilj povećanje kulturne i društvene ponude u zimskim mjesecima, kako za lokalno stanovništvo tako i za strane posjetitelje grada te disperziju kulturnog sadržaja van gradske jezgre prema predjelu Gruža.

Teo Dilberović iz Informatičkog kluba Futura održat će dva modula namijenjena odraslim početnicima o osnovama električne struje. Prva radionica održat će se u petak 23. veljače u 17 sati, a druga 1. ožujka u 17 sati, u Muzeju crvene povijesti. Na radionicama će se polaznicima u teorijskom dijelu radionice prvo objasniti kako se proizvodi električna struja u elektranama i kako struja dolazi do kuća. Pokazat će im se kako izgleda kućni razvod struje, kako se dijeli i koje zaštite koristimo. Prikazat će im se i shema kućne instalacije i kako se ona čita. U praktičnom dijelu radionice polaznici će spajati izmjenične prekidače, žarulju i utikač na maketi od drvene podloge s glavnom razvodnom kutijom s tri osigurača i fidovom sklopkom te tri obične razvodne kutije.

Radionice su besplatne, a broj mjesta je ograničen, stoga su prijave obavezne na info@redhistorymuseum.com.

Radionice organizira Muzej crvene povijesti u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije te Informatičkim klubom Futura, a uz financijsku potporu Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Hrvatske turističke zajednice.

Skip to content