ztk-du.hr

Radionicama za cure obilježimo zajedno Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

U sklopu Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, Informatički klub Futura u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i Sveučilištem u Dubrovniku održat će radionice za cure i djevojke. Radionice se održavaju u subotu 11. veljače s početkom u 10 sati u Centru za mlade Dubrovnik.

Za učenice od 5. do 8. razreda osnovne škole i učenice srednjih škola održat će se radionica izrade holograma, koju će voditi Ana Kešelj, a za učenice od 1. do 8 razreda osnovne škole radionica Šareni strujni krug koju će voditi Dinka Lale.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.futura.com.hr/prijava

Svake godine 11. veljače obilježava se Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti čiji je cilj promicanje ravnopravnosti žena i djevojaka u znanosti i obrazovanju općenito, a posebice po pitanju odlučivanja. Opća skupština Ujedinjenih naroda donijela je odluku o proglašenju ovog dana 2015. godine. Obilježavanjem ovog dana nastoji se ukazati na potrebu ukidanja svih oblika diskriminacije žena u znanosti i obrazovanju te na nužnost poticanja razvoja njihovih karijera te daljnjega znanstvenog usavršavanja.

Skip to content