ztk-du.hr

Prijavite se na raznovrsne radionice na Festivalu znanosti idući tjedan

U sklopu Festivala znanosti i projekta Du STEM Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i njihove članice (Informatički klub Futura, Modelarski institut Nave Dumins, Društvo brodomodelara Argosy, Aeroklub Nimbus, Martimo Recycling i JK Hydro) održat će raznovrsne radionice:

  • Du STEM radionice robotike – ponedjeljak 24. travnja u 16 i 17:30 sati u Centru za mlade Dubrovnik (za djecu i učenike nižih razreda OŠ, srednjoškolce i odrasle)
  • Radionice Modeliranje u društvu – 24., 25., 27. i 28. travnja u 17:30 sati u Centru brodomaketarstva na Batali (za učenike od 3. do 8. razreda OŠ i starije polaznike)
  • Du STEM radionica Samostalni fotonaponski sustavi – utorak 25. travnja u 10 sati na Sveučilištu u Dubrovnik (Ćira Carića 4, B10 laboratorij) (za učenike 7. i 8. razreda OŠ i srednjoškolce)
  • Du STEM radionica Morska plastika i recikliranje – utorak 25. travnja u 17 sati u Centru za reciklažu plastike u TUP-u (za sve uzraste)
  • Predavanje “Iz ptičje perspektive” – srijeda 26. travnja u 10:30 sati u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik (za predškolce i djecu nižih razreda OŠ)
  • Du STEM radionica Fotonapon u motornim vozilima – srijeda 26. travnja u 16 sati na Sveučilištu u Dubrovnik (Ćira Carića 4, B10 laboratorij) (za učenike 7. i 8. razreda OŠ i srednjoškolce)
  • Radionica: Bioluminiscentni crteži – četvrtak 27. travnja u 10:30 sati u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik (za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda OŠ)
  • Radionica Mornarski čvorovi u prirodi i društvu – četvrtak 27. travnja u 18 sati u Centru za mlade Dubrovnik (za učenike od 5. do 8. razreda OŠ i srednjoškolce)
  • Radionica: Napravi svoj Gameboy – petak 28. travnja u 16 sati u Centru za mlade Dubrovnik (za učenike 7. i 8. razreda OŠ i srednjoškolce)
  • Predstavljanje radio upravljanih jedrilica – subota 29. travnja u 11 sati na Akumulacijskom jezeru Orašac (Na brijegu 17, 20234, Orašac) (namijenjeno svim uzrastima)

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti putem obrasca www.ztk-du.hr/fz-prijava/.

Više informacija o pojedinoj radionici možete pronaći na https://ztk-du.hr/kalendar/ .

Festival znanosti održava se od 24. do 29. travnja, a tema ovogodišnjeg Festivala je priroda i društvo. Organizator u Dubrovniku je već tradicionalno Prirodoslovni muzej Dubrovnik, dok su partneri u realizaciji programa Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

U sklopu Du STEM projekta radionice robotike organiziraju Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije; radionice Samostalni fotonaponski sustavi i Fotonapon u motornim vozilima organizira Sveučilište u Dubrovniku; radionicu Morska plastika i recikliranje organizira Marytimo Recycling.Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik.

Skip to content