ztk-du.hr

Predstavljanje Baze geo-lokacija pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima

Predstavljanje Baze geo-lokacija pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima u sklopu projekta RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga održat će se u ponedjeljak 13. veljače u 11 sati u Centru za mlade Dubrovnik (Obala pape Ivana Pavla II 44A).

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika uz pomoć volontera koji su mapirali grad izradili su Bazu geo-lokacija s preko 500 točaka o dostupnim i nedostupnim objektima i preprekama za osobe u invalidskim kolicima.

Na jesen je održana edukacija volontera, nakon koje je počelo individualno kartiranje, odnosno prikupljanje podataka na terenu o dostupnim i nedostupnim objektima i preprekama za osobe u invalidskim kolicima. Podaci su se prikupljali preko mobilne aplikacije koju su volonteri/ke instalirali na svojim pametnim telefonima. Za prikupljanje podataka bili su raspoređeni prema mjestu stanovanja, a u svakom trenutku imali su pristup video materijalima kao vodičima za proces terenskog prikupljanja podataka.

Baza geo-lokacija pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima se realizirala u sklopu projekta RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga kojeg provodi Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s partnerima. Ukupna vrijednost projekta je 65.026,59 EUR / 489.942,86 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ iznosom od 55.272,60 EUR / 416.451,43 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

Skip to content