ztk-du.hr

Predstavili Du STEM na Maker Faireu u Pragu

Protekli vikend u subotu i nedjelju 17. i 18. rujna smo sudjelovali kao izlagači na Maker Faire Prag 2022. Posjetiteljima smo predstavili dio DIY (uradi sam) projekata i aktivnosti vezane uz projekt Du STEM, te druge aktivnosti koje provodimo većinom u Dubrovniku i okolici. Na izložbenom štandu smo imali interaktivne pop-up radionice pirografije (oslikavanje drva paljenjem), radionice robotike i programiranja bez ekrana, primjere virtualnih svjetova uz virtualne naočale. Osim pop-up radionica bili su izloženi elektro maketa i posteri inovacija nastalih u Klubu mladih znanstvenika kojeg provodi UR Institut. 

Osim izlaganja stigli smo obići i druge udruge i makere koji su izlagali ili imali radionice, te smo razmijenili s njima iskustva. Na Maker Faireu Prag 2022 je sudjelovalo ukupno 145 izlagača, a kroz dva dana sajma je bilo preko 9.000 posjetitelja.

Na Maker Faireu Prag su projekt Du STEM predstavljali članovi partnera: Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, UR Instituta, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatičkog kluba Futura.

Sudjelovanje i izlaganje na Maker Faire Prag 2022 je omogućeno u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.“

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content