ztk-du.hr

Održane dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana predškolcima DV Ciciban

Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Informatičkim klubom Futura 10. veljače održali su dvije gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana grupama predškolaca u dječjem vrtiću Ciciban.

Na radionici smo radili s Cubetto robotima. Cubetto set sastoji se od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču te se prema zadanim naredbama Cubetto robot kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana, a na kraju radionice svi polaznici dobili su uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Radionice su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content