ztk-du.hr

Održane 2 radionice 3D modeliranja i 3D printanja u Centru za mlade Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura u sklopu Du STEM projekta u petak 31. ožujka u Centru za mlade Dubrovniku su održali dvije radionice 3D modeliranja i 3D printanja. Na prvoj radionici polaznici su bili učenici od 3. do 6. razreda osnovne škole, a na drugoj radionici polaznici su bili učenici 7. i 8. razreda osnovne škole, srednjoškolci i odrasli.

Na radionicama predavač Matija Miloslavić je prvo predstavio FDM i SLA 3D printere, te objasnio na koji način pojedina tehnologija funkcionira. Za vrijeme radionice mogli su uživo vidjeti kako se printaju predmeti na obje vrste 3D printera. Nakon toga su polaznici u programu Tinkercad crtali 3D modele privjesaka ili nekih drugih predmeta. Nacrtane modele smo na kraju radionice isprintali na 3D printerima i poklonili polaznicima radionica.

Radionice 3D printanja organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM.  Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HR

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content